آموزش SEMrush (خرید ابزار + 3 کاربرد مهم)

Wiki Article





آموزش SEMrush (خرید ابزار + 3 کاربرد مهم)


فیلم آموزش SEMrush










لینک سایت های ارائه ابزار


سایت های زیر هیچ ترتیب خاصی ندارند و من به صورت رندوم اضافه میکنم سایت های جدید رو.


سایت فروش ابزار سئو 1


سایت فروش ابزار سئو 2


متن ویدئو آموزش SEMrush


 ابزار سمراش یکی از ابزارهای قدرتمند سئو هست که من شخصاً از سه بخشش خیلی استفاده می­کنم. مورد اول آنالیز یک وبسایت و مقایسۀ اون با سایت­های مشابه خودش هست. مورد دوم تو بخشkeyword research و تحقیق کلمات کلیدی ازش استفاده می­کنم و در نهایت هم برای آنالیز backlink سایتهای رقیب از این ابزار کمک می­گیریم. همینطور که گفتم اگر ابزار اشتراکی را تهیه کرده باشین، توی این قسمت میتونید وارد ابزار سمراش بشین که اینجا هست.


بعد از اینکه که وارد این وبسایت شدین، یه همچنین نمای کلی ازش داریم. توی این قسمت میتونیم دامنه را براش وارد کنیم و اون وبسایت را آنالیز کنه و همچنین با وبسایتهای مشابه بررسیش کنیم که آموزشش رو توی همین ویدئو می­بینید. توی این قسمت میریم سراغِ keyword research و یک keword رو بهش میدیم که کلی اطلاعات میتونیم ازش بدست بیاریم. و در نهایت هم میتونیم تو قسمتِ آنالیز backlinkها که این بخش از ابزار میشه، ازش استفاده کنیم. داخل این باکسی که می­بینید، هم میتونید یک کلمه کلیدی بدین که این ابزار بیاد واسۀ ما آنالیزش کنه و بخش  keyword research رو انجام بدیم.


یا میتونید آدرس یک صفحه و همچنین آدرس یک وبسایت رو بهش بدین تا آنالیز کنه و اطلاعاتی که این ابزار میده رو مشاهده کنین. توی این قسمت من آدرس وبسایت خودم رو قرار میدم تا ببینیم سمراش چه اطلاعاتی را بهمون میده. بعد از اینکه وبسایت ما را آنالیز کرد، با این صفحه روبرو میشیم. یک نکته بگم برای اینکه خیلی راحتر بتونیم با این ابزارها کارکنیم، همان بخش ابزارهای اشتراکی سئو خیلی بهتره که فیلترشکن خودتون رو روشن کنین، تا این ابزارها خیلی سریعتر و بهتر واستون کار کنند.


توی صفحۀ اول ما یک بررسی کلی از دامنۀ خودمون داریم که تک تک بخشها را میخوایم با همدیگر مرور کنیم. تو قسمت اول یکسری اطلاعات داره بهمون میده. توی این بخش داره در موردauthority  و اعتبار دامنۀ ما داره صحبت می­کنه. این اعتبار، اعتباری هست که ابزار سمراش درنظر گرفته. حالا به مرور زمان که با ابزارهای مختلف کار می­کنید باید در جریان باشید که هر ابزار اعتبار خودش رو برای هر دامنه درنظر میگیره. برای همین اعتبار ابزاری مثل سمراش و ahrefs و همچنین ماز به احتمال خیلی زیادی یکسان نیستند.


 خب توی این بخش همینطور که گفتم اعتبار دامنه را دارید میبینید. داخل این بخش داره در مورد میزان بازدید این وبسایت و روند رو به رشدش صحبت میکنه. توی این بخش داره در مورد بازدیدهایی که داره  از طریق Google adword  یا همون تبلیغات گوگل رو بدست میاره رو برامون نمایش میده. ولی از اونجایی که این وبسایت کاری انجام نداده، اطلاعاتی نداره و توی این بخش هم داره در مورد backlink  ها صحبت میکنه که این وبسایت حدوداً 1800 تا backlink دریافت کرده و از طرف دیگر توی این قسمت داره referring domain رو میگه که 192 تا هست.


یعنی اگه بخوایم یک تحلیل ساده داشته باشیم، این وبسایت از 192 تا دامنه مختلف backlink دریافت کرده که از این 192 تا 1800 تا لینک داره. اگه بخوایم یه ذره  این دیتا رو آنالیز کنیم، یعنی از یکسری وبسایتها backlink های سایت وایت داره و backlink های تکرار شونده داره. مثلاً از یک وبسایت چیزی حول و هوش 500 تا 600 تا backlink دریافت کرده.


 اگر دیدین  که referring domain تعدادش کمتره و تعداد  backlink ها بیشتره، به معنای اینکه از یک سایت و از یک صفحه تعداد لینک زیادتری را دریافت کرده، خب اگر بیایم پایین­تر اینجا یکسری نمودار داره در مورد میزان بازدیدش یا کلمات کلیدی. یکی از بخشهایی که من خیلی بهش علاقه دارم، بحث همان top keyword ها هست که توی ابزار الکسا هم بهش اشاره کردیم. توی این قسمت میتونید خیلی راحت کلمات کلیدی که این وبسایت داره بازدید زیادی رو بدست میاره پیدا کنید.


برای اینکه اطلاعات بیشتری ببینید طبیعتاً میزنید رویview details و اطلاعات واستون باز میشه، خب میایم پایین­تر توی این قسمت داره در مورد وبسایتهایی صحبت میکنه که از نظر محتوا و از نظر ورودی شبیه وبسایت جذب مارکتینگ هستند که میتونید اینها را مجدد بازکنید و بررسیشون کنید که خیلی بهتون کمک میکنه و تو قسمت نهایی هم ما داریم بخش backlink ها رو خیلی تخصصی­تر میبینیم که چه اطلاعاتی بهمون داده، اینجا که داره  backlinkها رو میگه از چه وبسایتهایی چه نوع لینکی دریافت کرده، با چه anchor text یا همون کلمه کلیدی. توی این قسمت backlink های follow و no follow رو داره میگه.


همینطور که دارید میبینید میگه چیزی حول و هوش723 تا لینک fallow داره این وبسایت و لینک­های no follow  هم چیزی حدود 1100 تاست. توی این بخش هم داره در مورد نوع لینکها صحبت میکنه که این وبسایت چه میزان لینک و با چه درصدی به فرمت text دریافت کرده یعنی لینک متنی بوده، و چقد لینک عکسی دریافت کرده و مدلهای لینک دیگه. اگر بیاییم پایین­تر توی این بخش داره در مورد top anchorsها حرف میزنه. یعنی داره میگه که این وبسایت بیشترین کلمات کلیدی که برای خودش لینک­سازی کرده، چه کلمات کلیدی هستند که همینطور که دارید می­بینید فورمت لینکها به این صورته. توی این قسمت داره referring domains ها رو داره میگه.


یعنی داره مشخص میکنه که این وبسایت از چه دامنه­هایی برای خودش backlink دریافت کرده و در نهایت هم یه بررسی کلی دامنه داره، وضعیت backlink هاشو داره بررسی میکنه. مثلاً داره میگه که هوم پیچ این صفحه از 139 تا دامنه لینک داره و چیزی حول و هوش400 تاbacklink  دریافت کرده. و خیلی راحت میتونید این اطلاعات را آنالیز کنین و توی این بخش با این دکمۀ آبی برید تمامی این صفحات رو و اطلاعات کامل رو بدست بیارید. همینطور که باهمدیگه بررسی کردیم، توی صفحۀ اول داره یکسری اطلاعات کلی رو از این دامنه داره بهمون میده. یکی از بخشهایی که خیلی بهمون کمک میکنه، همان قسمت top keyword ها هست که قرار باهمدیگه بریم آنالیزش کنیم.


زمانی که وارد بخش organic research شدین، با این صفحه روبرو میشین. ما با دو بخش این ابزار خیلی کار داریم. یکی همون مبحثِ  top keywordsها هست و قسمت بعدی هم top pagesها هست. از این دو بخش کلی ایده میتونیم بگیریم که چه کارهایی رو انجام بدیم و چه کلمات کلیدی رو انتخاب کنید. همینطور که دارید می­بینید میگه که تو قسمتِ top keywordsها چیزی حول و هوش 424 تا کلمه کلیدی هست. من این قسمت رو میزنم که واسم اطلاعات بیشتری رو به نمایش بزاره. بعد از اینکه وارد این بخش شدیم، تو قسمت پایینی داره کلمات کلیدی تاپ این سایز رو بهمون نمایش میده.


خیلی راحت میتونین با زدن این تیک و از این گزینهexport از این وبسایت و از این اطلاعات تو فرمتهایی که میخواین خروجی بگیرین که من حالا فرمت اکسل رو خروجی میگیرم. توی این بخشها هم یکسری اطلاعات داریم. مثلا پوزیشن این URL و پوزیشنِ این وبسایت روی این کلمه کلیدی چیه. چه میزان ترافیکی داره از این کلمه کلیدی بدست میاره. میزان سرچِ ماهیانۀ این کلمه کلیدی به چه صورته . keyword difficulty یا سختی اون keywordمون به چه صورته و هزینۀ تبلیغات adword ش رو داره بهتون میگه و در نهایت هم آدرس اون صفحه است که اگر بازش کنید، مجدد توی سمراش، همین آدرس رو خیلی اختصاصی و دقیقتر برای ما بررسی میکنه. خب این قسمت top keywords ها خیلی اطلاعات عالی­ای میتونه از آنالیز یک وبسایت داشته باشه. بخش بعدی که واقعا عالیه، قسمتِkeyword gap هست.


 خیلی راحت می­تونید وبسایت خودتون رو با وبسایتهای مشابه و همچنین وبسایتهای رقیب مقایسه کنین. یک نکته هم بگم توی ابزار الکسا خودش میاد  keyword gap رو بدست میاره و بهتون میگه این وبسایت میتونه روی چه کلمات کلیدی کار کنه ولی توی این قسمت سمراش ما میتونیم وبسایت خودمون رو با وبسایتی که میخوایم مقایسه کنیم و بگیم این دو تا وبسایت روی چه کلمات کلیدی­ای رتبه دارند و روی چه کلمات کلیدی یکی از وبسایت­ها کارکرده و اون یکی وبسایت کار نکرده. من برای نمونه همین کلمه کلیدی وبسایت خودم رو سرچ میکنم.


و برای مثال همین وبسایت نوین رو میزنم که ابزار سمراش با وبسایت خودم مقایسه کنه. یک نکته هم بگم دقت کنین که آدرس دامنه رو دقیقا وارد کنید، یعنی اون اسلش آکادمی رو حذف کنید و آدرس همون دامنه دقیقاً وارد بشه تو این قسمت. بعدش هم میزنم که این دو تا وبسایت رو با همدیگه مقایسه کنه. بعد از اینکه آنالیز رو انجام داد، اگر یک مقدار بیاییم  پایین­تر، توی قسمت missing داره کل کلمات کلیدی رو میگه که وبسایتِ نوین روی اونها رتبه داره ولی وبسایت اول خودمون که همون وبسایت jazbmarketing بود، هیچ کاری نکرده و رتبه نداره و داره میزان سرچش رو میگه و پوزیشن وبسایت نوین. توی این بخش خیلی راحت میتونی کلمات کلیدی رو خروجی بگیری و بری بررسی کنی که تو میتونی روی کدوم یک از این کیوردهاkeywords کارکنی و برای وبسایت تو ارزشمنده. یعنی میخوام بهت بگم خیلی سریع نری هرچی کلمه کلیدی هست رو قرار باشه برای وبسایت خودتم کار کنی.


نه .. نه باید بیای بررسی کنی که کدوم یک از این کیوردها برای وبسایت تو ارزشی ایجاد میکنه و مخاطبان هدف تو رو وارد وبسایتت میکنه. بعد از اونکه آنالیز کردی و بررسی کردی و keyword gap هایی رو پیدا کردی که وبسایت رقیبت خیلی راحت روی اونها کار کرده، تو هم بیای واسه خودت مشخص کنی روی اون کلمات کلیدی، تارگت گذاری کنی و کار کنی . یک نکتۀ مهم هم بگم اگر وبسایت خودت تازه تأسیس هست، میتونی خیلی راحت دو تا وبسایت رقیب رو که تو حوزۀ کاری تو کار می­کنند رو باهمدیگر تو این قسمت مقایسه کنی و keyword gap هایی که دو تا وبسایت دارند رو بدست بیاری که بهت کمک میکنه که متوجه بشی چه کلمات کلیدی لانگتلی وجود داره که این دو تا رقیب نسبت به همدیگه کار نکردند و تو خیلی سریعتر روی اونها سرمایه­گذاری کنی.


قسمت بعدی هم که میخوایم درموردش صحبت بکنیم بخش backlink gapهست. توی این قسمت هم ابزار سمراش از نظرbacklink  واسۀ ما وبسایتها را مقایسه میکنه و مشخص میکنه که سایت novin.com روی چه سایتهایی لینک دریافت کرده که وبسایت jazbmarketing این کار رو انجام نداده و میتونیم خیلی راحتgap backlinkها را هم با همدیگر مشخص کنیم. همینطور که گفتم ابزار سمراش توی keyword research هم خیلی بهمون کمک میکنه. من حالا وارد صفحۀ اصلی میشم تا کلمه کلیدی خودم رو به این ابزار بدم. طبق معمول من کلمۀ مانتو رو میدم که این ابزار برای ما آنالیز کنه.


مانتو ... بعد از اینکه کلمه کلیدی رو آنالیز کرد، ما وارد این صفحه میشیم. توی این ابزار سمراش از ایران و همچنین زبان فارسی پشتیبانی نمیکنه، برای همین بهترین گزینه اینه که بزاریم روی همون کشور آمریکا باشه. اگر بیاییم پایین­تر داره یکسری دیتا بهمون میده. توی این قسمت داره این کلمه کلیدی رو میزنه سرچشون رو بهمون میگه. توی این بخش هم داره کلمات کلیدیِ مرتبط رو بهمون پیشنهاد میده. بریم وارد این بخش بشیم و کل کلمات کلیدی که با مانتو آورده رو باهمدیگر بررسی کنیم.


وب سایت خود را ببینید

برای اینکه کل کلمات کلیدی رو به ما نمایش بده، ما رو وارد قسمت keyword magic tools میکنه که تو قسمت سایدوار هم داریم می­بینیم. یک نکته بگم به نظر من یکی از بهترین ابزارها برای keyword research همون ابزارKWfinder  هست. توی سمراش هم به ما دیتاهای خیلی خوبی میده ولی از نظر میزان سرچ و میزان رقابت چیزی که من بررسی کردم، KWfinder اطلاعات خیلی بهتری داره. ولی باز هم میریم سراغ ابزار سمراش و نگاه کنیم که چه اطلاعاتی رو توی ابزار خودش، سمراش بهمون میده. اگر بیایم پایین­تر تو این قسمت طبیعتاً داره کیوردها رو میگه، میزان سرچ رو داره مشخص میکنه، وضعیت trend ، keyword difficulty  یا همون سختی کلمات کلیدی و سایر اطلاعات. برای اینکه از تمامی این کلمات کلیدی خروجی داشته باشیم، کافیه بیایم این آخر و بر روی گزینۀ export بزنیم و بزنیم گزینه all که تمامی کلمات کلیدی رو خروجی بده که همینطور می­بینید،1189 تا کیورد برای کلمۀ کلیدی مانتو، کلمات کلیدی پیشنهادیه long tail  داره. یکی دیگه از بخشهای این ابزار هم خیلی ارزشمنده، فیلترهایی که توی این بخش واسۀ ابزار سمراش قرار داده شده. چیزی که خیلی ارزشمنده به نظر من توی این قسمت ما میتونیم کلمه کلیدی بدیم که این ابزار بیاد بعلاوۀ کلمۀ مانتو، کلمات کلیدی دیگه رو هم به ما نمایش بزاره. مثلاً من کلمۀ مدل رو بهش میدم و میگم که هر کلمه­ای که علاوه بر مانتو، مدل هم داره واسۀ من خروجی بگیر.


خب همونطور که می­بینید، تمام کلمات کلیدی که به اون فرمتی که من ازش خواستم رو واسۀ من خروجی گرفت. علاوه بر اون حتی میتونیم کلمات دیگه­ای هم بهش اضافه کنیم. کلمۀ مدل که بود ، کلمۀ مجلسی رو هم من اضافه میکنم. و میگم که تمامی کلمات کلیدی که مانتو، مدل، و مجلسی دارند رو برای من به نمایش بزاره. همینطور که می­بینید ترکیبی از کلماتِ مانتو، مدل و مجلسی رو برای ما خروجی گرفته که کلمات کلیدی واقعا زیادی هم هست. حالا چه زمانی من از این قسمت استفاده میکنم.


زمانی که میخوام یک مقاله یا محتوا بنویسم، برای اینکه بتونم اطلاعات خیلی دقیقتری را داشته باشم که علاوه بر کلمه کلیدی اصلی من چه کلمات کلیدی مرتبطی سرچ میشه، میتونم در این قسمت خیلی راحت، با فیلتر کردن و گذاشتن کلمات کلیدی که مورد نیازم هست، عبارتهای مشابه حوزۀ کاری خودم و عبارتهای مشابه اون مقاله رو براحتی بدست بیارم و در آخر هم میریم سراغِ ابزار backlink که واسه ما سمراش بررسی کنه یک وبسایت از نظر بک لینک چه کارهایی رو انجام داده، کجاها بک لینک رفته، نوع لینکها به چه صورت بوده و اطلاعات دیگه. کافیه که توی این باکس آدرس وبسایت رو قرار بدیم.


 من طبیعتاً آدرس وبسایت jazbmarketing رو میزنم و میگم که این وبسایت رو برای من آنالیز کنه. بعد از اینکه وبسایت ما را آنالیز کرد، یه صفحۀ بررسی اجمالی واسۀ ما میزاره. همانطور که گفتم اینجا دارهauthority domain رو بهمون میگه. توی این قسمت داره referring domains را داره میگه و میگه که وبسایت  jazbmarketingاز چه وبسایتهایی و از چه دامنه­هاییbacklink  دریافت کرده. اگه بیام پایینتر اینجا داره وضعیت و نمودارِ referring domains و همچنین backlink ها رو  واسه ما میزاره.


توی این قسمت داره referring domain هایی که اضافه شدند توی اون تاریخها و همچنینbacklinkهایی که اضافه شدن و backlinkهایی که حذف شدند رو داره به ما نمایش میده. خب یه مقدار که بیایم پایین­تر اینجا داره واسۀ ما top anchors ها رو میگه که قبلاً توضیح دادم. توی این بخش هم داره واسه ما categoryها رو میگه که وبسایت ما از چه مدل وبسایتهایی با چه موضوعاتیbacklink دریافت کرده. توی این قسمت هم داره بررسی میکنه referring domains ها یعنی دامنه­هایی که ازشون backlink دریافت کردیم، اونها چه authority و اعتباری دارند که میتونیم تو این قسمت راحت اونها ببینیم. توی این بخش داره نوع backlinkها رو میگه که بصورت متن بودند، بصورت عکس بودند و مدلهای دیگه. توی این بخش وضعیتfallow و no fallow بودند و همچنین لینکهای UGC و Sponsored رو میگه.


یه نکته اضافه کنم بهش UGC به معنی وبسایتهایی که محتوای آنها را کاربرها ایجاد می­کنند. برای مثال اون لینکهایی که توی فُرُمها داره ایجاد میشه، بهشون میگیم لینکهای  UGC. توی بخش اسپانسر هم، لینکی هست که به فرمت تبلیغاته یعنی میایم تو attribute اون لینک میگیم که این لینک فرمت اسپانسرِ و برای تبلیغاتی ایجاد شده که طبیعتاً توی ایران خیلی رایج نیست. و بخش نهایی هم که توی این ابزار خیلی اهمیت داره بخشِ top page ها هست که ما میتونیم کل اطلاعاتِ backlink اون وبسایت رو مقایسه کنیم و آنالیزش کنیم. بعد از اینکه وارد این صفحه شدیم، توی این قسمت داره تمامی URL ها و آدرسهای وبسایت­­ رو برای ما میاره و وضعیت  backlinkو domains reffering ها و همچنین لینکهای خروجی رو به ما نمایش میده.


توی این قسمت هم داره لینکهای داخلی رو واسۀ ما توضیح میده و اینجا هم داره میگه آخرین زمانی که این وبسایت آنالیز شد، مثلاً سه روز پیش بوده. توی این بخشها هم همانطور که می­بینید، خیلی راحت میتونید فیلتر بزنید. مثلاً بگین پیجهایی که از همه کمتر لینک دریافت  کرده­اند یا پیجهایی که از همه بیشتر لینک دریافت کردنو به ما نمایش بده. تو قسمتهای بالایی هم خیلی راحت میتونید اطلاعات بیشتر و دقیقتری رو بدست بیارید. مثلاً تو قسمت backlink ها وقتی وارد بشیم داره کل اون اطلاعات را مجدد برای ما ریویو میکنه و توی این قسمت زمانی که لود بشه بهمون میگه که این وبسایت از چه صفحاتی با چه anchor text  و برای کدوم از آدرسهای صفحۀ خودش لینک سازی کرده، توی این قسمت داره وضعیت anchor text ها رو واسۀ ما نمایش میزاره و این وبسایت چه تعداد backlink با چه  anchor textدریافت کرده. توی این قسمت داریم در مورد referring domains ها اطلاعات بدست میاریم.


می­فهمیم که توی این مدت زمان از چه دامنه­هایی backlink  دریافت کرده که خیلی راحت میتونیم اینها رو آنالیز کنیم و تو قسمت نهایی هم میتونیم در مورد وضعیت IPSها متوجه بشیم. داخل این ویدئو سعی کردم، tab های خیلی مهمه این ابزار رو باهمدیگر مرور کنیم. اگر در مورد ابزار سمراش و موضوعاتی که توضیح دادم سوالی داشتین میتونید تو بخش کامنت همین ویدئو ازم بپرسین.





Report this wiki page